Projecten

Inmiddels draaien wij, in samenwerking met de sociale initiatieven, verschillende projecten.

Moestuinland in het duingebied van Egmond aan Zee

Met Kust&Vliegwerk mogen wij gebruik maken van een van de duinlandjes die Egmond aan Zee rijk is. Deze moestuin hebben wij helemaal opnieuw ingericht, vanaf voorjaar 2023 kunnen we starten met het zaaien van groenten / fruit en vrolijke bloemen.
De activiteiten worden geleid door onze vrijwilliger Dick. Hij is groene vingers aan het kweken en leert veel van youtube en de praktijk. Samen met de begeleiding en onze deelnemers stippelt hij elke week een plan uit om actief in de buitenlucht bezig te zijn. We hopen met de oogst inwoners van Egmond aan Zee blij te kunnen maken met bijvoorbeeld een maaltijd uit eigen tuin.
Dit project is geschikt voor iedereen die gebaat is bij zelfstandig werken in een groep en graag actief bezig is.

Activiteiten bij verzorgingshuis Agnes in Egmond aan Zee

Met verzorgingshuis Agnes heeft het team van Kust&Vliegwerk een fijne samenwerking. Elke maandag verzorgen wij de spelletjesmiddag in het restaurant waarbij alle bewoners van het huis welkom zijn. De sjoelbakken zijn afgestoft en het fanatisme is terug!
Onze vrijwilligers zorgen voor de sfeer bij de spellen, de deelnemers helpen de bewoners mee te doen en te winnen. Naast de spelmiddag organiseren wij op de woensdagochtend een maatjesochtend. Deelnemer en bewoner worden aan elkaar gekoppeld op basis van interesse, zo bieden wij wat extra aandacht.
Ook organiseren wij, in samenwerking met de welzijnscoördinator, extra activiteiten zoals pannenkoeken bakken op landelijke pannenkoekendag. In het voorjaar en de zomer lopen wij graag een rondje langs de boulevard en het strand met de bewoners, voor iedereen genieten!
Deze projecten zijn geschikt voor iedereen die houdt van gezelligheid, reuring en ook de rust van een verzorgingshuis kan waarderen.

Klusklas op de basisschool in Egmond aan Zee

Niet iedereen wordt dokter of advocaat. Om te laten ervaren dat elk kind talenten heeft die passend zijn bij een beroep heeft basisschool de Driemaster ons gevraagd om een klusklas op te zetten. Wekelijks zijn wij, onder leiding van een gepassioneerde en handige vrijwilliger, met basisschoolleerlingen en onze deelnemers bezig aan een project. Omdat we samen goed doen zijn ook deze projecten vaak om terug te geven aan de inwoners van Egmond aan Zee. Denk bijvoorbeeld aan een mooi kunstwerk wat tentoongesteld werd tijdens een groot wandelevenement.
Elke 6 a 7 weken wordt er een nieuw project opgesteld met geselecteerde kinderen. Onze deelnemers begeleiden de kinderen.
Dit project is geschikt voor iedereen die graag praktisch bezig is en het leuk vindt om kinderen iets te leren.

Ondersteunen op basisschool De Branding in Egmond aan Zee

In het onderwijs kunnen ze wel een handje extra gebruiken. Deelnemers die zelfstandig(er) kunnen werken en affiniteit hebben met kinderen en onderwijs helpen op verschillende manieren mee om de kinderen een leuke en leerzame dag te bezorgen.

Extra projecten

Er zijn steeds meer sociale initiatieven die ons vinden om activiteiten te organiseren, wat wij natuurlijk graag doen!Met ons team maken we er mooie dagen van, samen goed doen!